paprika week 17 2016 Bekijk dit bericht in uw browser

Paprika week 17 2016.


De laatste vruchten van de tweede zetting zijn er nu bijna af. Daarom komt er nu toch een gaatje in de aanvoer. Hopelijk zullen de prijzen hierop positief reageren. De geoogste kwaliteit is goed. De gewassen zijn in de meeste gevallen nog aan de generatieve kant. Daarom moet er bij deze gewassen nog geschermd worden > 600 Watt.


Door het extreme koude weer van afgelopen dagen zijn de gerealiseerde etmaaltemperaturen aan de lage kant. Als het overdag te laag uitkomt dan moet dit in de nacht gecompenseerd worden. Bij
> 1500 Joules moet er toch een etmaaltemperatuur van 21,5 gerealiseerd worden. Waar maar een scherm aanwezig is, is het bijna niet mogelijk om dit in de nacht te compenseren, daarom kan er nu met het koude weer s’avonds
het scherm al gesloten worden op 22 C kastemperatuur. Ook s’morgens scherm pas openen op 250 Watt om voldoende temperatuur in de kas te krijgen.


Druppelen moet smorgens tussen 9 uur en 10.00 u beginnen. In elk geval moet de mat om 11.30 u op peil zijn. Hierna tot 13.30 u flink drain maken ( 40-50) %. Vanaf 13.30 drain afbouwen en afhankelijk van het weer laatste beurt om 14.30 tot 16.00 u. Een intering in de nacht van 12-13 % is gewenst.


Op verschillende bedrijven wordt de tabakswitte vlieg ( Bemisia) gevonden in de paprika. Om deze tijdig waar te nemen kun je het beste gele vangplaten door de kas heen op hangen. Worden ze waargenomen dan moet er volop biologie ingezet worden. Denk aan Swirskii, Eretmocers, Encarsia etc. In de haarden in ieder geval meerdere vangplaten ophangen. Met chemische middelen is deze witte vlieg moeilijk onder controle te krijgen.


Copyright © Horti-Consult Int. All rights reserved.
 
Ons e-mail adres is:
info@horti-consult.nl
 
Aan deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend. Wilt u liever geen berichten meer ontvangen van deze mailinglist, klik dan op de link hieronder om u uit te schrijven:
uitschrijven op deze nieuwsbrief